Ny bog i september

Når spørgsmål gør forskel

Ny bog i september

Bogens bagsidetekst:

Ofte forklarer vi forskelle mellem mennesker med begrebet kultur. Men det forklarer ikke, hvorfor mennesker forstår sig selv som nogen, der adskiller sig fra nogen andre. Det gør derimod den model for spørgsmålets struktur, der introduceres i denne bog.

"Spørgsmål - mellem identitet og differens" er på mange måder en mærkværdig bog. Den er videnskabelig, men bevæger sig på kanten af traditionelle videnskabelige metoder. Den er filosofisk, men bygger sine argumenter på observationsstudier af skoleklasser, hvor kinesiske, russiske, spanske og danske børn undervises på deres modersmål. Det er en krævende bog, der forudsætter, at læseren tænker selv. Men det er også en gavmild bog, der trækker på forfatterens egne erfaringer i udforskningen af, hvad det vil sige at være menneske på tværs af forskellige tanke- og handlemønstre.

Pia Lauritzen er drevet af en dyb fascination af spørgsmål. I denne bog kombinerer hun tysk fænomenologi med sociolingvistiske studier af, hvorfor og hvordan spørgsmål virker mellem mennesker.

Læs uddrag og køb bogen på forlagets hjemmeside.

Leave a comment

You are commenting as guest.